Silk Road Mountain Race 2021

Uncategorized

Silk Road Mountain Race 2021

Een jaar of twee nadat ik elke keer kippenvel kreeg bij het bekijken van Wild Horses, The Silk Road Mountain Race documentary, vraagt Abel me hoe serieus ik eigenlijk was over die race. “Nou, als je het vraagt…” antwoord ik (lees: laten we het doen!) en het balletje begint te rollen.

Wat lange-afstands training, materiaalvoorbereiding, een nieuwe fiets en een jaar Covid vertraging later staan Abel en ik eindelijk aan de start in Talas, Kyrgizië.

Met 0 hoogtemeter training, geen bikepacking race ervaring vind ik meedoen best spannend. Elke keer als ik over de 1850 kilometer, 32.000 hoogtemeters over onherbergzaam terrein met vrijwel geen ondersteuning denk, haal ik even diep adem.

Dit artikel is niet af, maar ondersteunt een artikel in “de wereldfietser”, een tijdschrift voor wereldfietsreizigers.

Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 1886849 m
Total climbing: 31675 m
Total descent: -31286 m
Download file: GPS_2021-08-13+15days.gpx

De eerste pas na het vertrek om 04:00 en ongeveer 2.000 klimmen.
Het deelnemersveld is al aanzienlijk uit elkaar getrokken,

Mijn oude GoPro was ook mee. Door gebrek aan accu en beperkte videobewerkingsvaardigheden, a erg simpele video van de start, eerste pas en dodegeitenpolo (Buzkashi) :

Robert
1 REACTIE
  • Romy Albers
    Beantwoorden

    Hey Robert!

    Ik zou graag in contact met je willen komen!
    Mijn partner en ik doen mee aan de SRMR dit jaar!! Tijdens het inlezen van de SRMR kwamen we snel terecht op jouw blog en we hebben er wat vragen over.

    Mijn partner Toine fietst al enthousiast sinds zijn 15/16de, maar ik ben pas 1,5 jaar aan het fietsen nu. Vorig jaar hebben we samen door de Alpen gefietst op een 2weekse fietsvakantie, maar dit is natuurlijk niet te vergelijken met de barre tocht in Kirgistan.

    We zouden ons graag goed willen voorbereiden. Zouden we je een paar vragen mogen stellen? Misschien heb je nog tips voor ons nu jij de race echt gedaan hebt!

    Heel erg bedankt alvast,

    Romy Albers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *