Silk Road Mountain Race 2021

Uncategorized

Silk Road Mountain Race 2021

Een jaar of twee nadat ik elke keer kippenvel kreeg bij het bekijken van Wild Horses, The Silk Road Mountain Race documentary, vraagt Abel me hoe serieus ik eigenlijk was over die race. “Nou, als je het vraagt…” antwoord ik (lees: laten we het doen!) en het balletje begint te rollen.

Wat lange-afstands training, materiaalvoorbereiding, een nieuwe fiets en een jaar Covid vertraging later staan Abel en ik eindelijk aan de start in Talas, Kyrgizië.

Met 0 hoogtemeter training, geen bikepacking race ervaring vind ik meedoen best spannend. Elke keer als ik over de 1850 kilometer, 32.000 hoogtemeters over onherbergzaam terrein met vrijwel geen ondersteuning denk, haal ik even diep adem.

Dit artikel is niet af, maar ondersteunt een artikel in “de wereldfietser”, een tijdschrift voor wereldfietsreizigers.

Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e